A FŰNYÍRÁS JÖVŐJE

A fűnyírás gyakran fárasztó munka, amely jelentős idő- és erőbefektetést igényel. A fárasztó munkahét után, a legkevésbé arra van szüksége, hogy az egész délutánt a gyepszőnyeg kaszálására szánja. Pont ezért készítettük el Önöknek a Villybot™ robotfűnyírót.

A Villybot™ egy önálló robot, melynek feladata a minimális emberi közreműködéssel történő fűnyírás.

A Villybot™ robotfűnyíró gyártását több éves kutatási és fejlesztési folyamat előzte meg, melynek célja egy kifinomult, megbízható, autonóm egység létrehozása volt, amely másrészt megbízható és tartós volna a munka során. A fejlesztés során különösen nagy figyelmet fektettek a felhasználói élményre.

A Villybot™ robotfűnyíró beállítása viszonylag egyszerű. Az első beüzemelés során tiszteletben kell tartani néhány egyszerű használati utasítást, mint amilyen a füves terület határától való távolság, az irányvonal minimális távolsága, az irányvonalak kereszteződésének elkerülése és más hasonló javaslatok (melyekről a használati utasításban olvashat bővebben).

A Villybot™ robot fűkaszáló véletlenszerű, egyenes útvonalon mozog és munkaóránként képes akár 120 négyzetméternyi területet is lekaszálni. Maximálisan 30 fokos dőlésszögű területen tud működni.

A Villybot™ olyan szenzorokkal is rendelkezik, amelyek érzékelik az esőt és az akadályokat. Eső érzékelése esetén a robot önállóan visszatér a dokkoló állomásra (a dokkoló állomásnak fedettnek és a csapadéktól védettnek kell lennie, hiszen itt történik az akkumulátor töltése). Amennyiben akadályba ütközik, a Villybot™ megáll, majd megkeresi azt a legrövidebb útvonalat, melynek segítségével ki tudja kerülni az akadályt (a gyártó javaslata, hogy a robot beindítása előtt távolítsunk el minden fennálló akadályt).

A vezetővonal a füves terület körülhatárolására szolgál, a dokking állomáson kezdődik és végződik. Az irányvonal maximális hossza 500 méter.

További tudnivalók OK