Fűnyíró választó

HOGYAN VÁLASSZUNK FŰNYÍRÓT?

 

Ahhoz, hogy olyan fűnyírót válasszon, amely megfelel az Ön igényeinek és szükségleteinek, a következő három kritériumot kell kivizsgálni.

 

1. A GYEPSZŐNYEG MÉRETE

Az első lényeges kritérium a fűnyíró kiválasztásában a kaszálásra szánt gyepszőnyeg mérete. A Villager elektromos, akkumulátoros és könnyű motoros fűnyírói rendkívül alkalmasak a kisméretű és kisebb középméretű, 800 m2-es területig terjedő gyepszőnyegek kaszálására.

Az 1500 m2-ig terjedő középméretű és közepesen nagyméretű gyepszőnyegek kaszálására aszélesebb munkafogatú (46-56 cm) modellek valamelyikét ajánljuk, amelyek rendelkezhetnek kiegészítő funkciókkal, mint amilyenek a begyűjtő vagy a saját meghajtás.

Az 5000 m2-ig terjedő, nagy füves területekhez a számos csatlakozóeszközzel rendelkező öt traktoros fűnyíró közül ajánljuk valamelyiket.

Tehát, a méret lényeges.

 

2. ELEKTROMOS VAGY BENZINES?

A második kritérium a fűnyírót meghajtó motor típusának a kiválasztása. Amennyiben kisebb területű, akadálymentes gyepszőnyege van, akkor valamely Villager elektromos fűnyírót ajánljuk. Ha zavarják a zaj és a kábelek, és kisebb a gyepszőnyege, akkor az akkumulátoros fűnyírókat találták ki Önnek.

A nagyobb és igényesebb gyepszőnyegek nyírására valamely benzinmotorral rendelkező motoros fűnyírót ajánljuk. A meghajtók, a kaszálási szélesség és a kísérő felszerelés nagy választéka megfelel majd a legigényesebb felhasználók elvárásainak is.

A lényeg a változatosság.

 

3. BEGYŰJTÉS, OLDALKIDOBÁS VAGY TALAJTAKARÁS

A Villager fűnyírók többsége fűbegyűjtővel van felszerelve, egyesek pedig talajtakaró szettel és az oldalkidobás lehetőségével is. Tehát, igen fontos, hogy kívánja-e, hogy az Ön fűnyírója begyűjtse a lekaszált füvet, vagy a különös talajtakaró szett segítségével finom fűszálakat alakítson, amelyek visszakerülnek a gyepre.

Ily módon egészséges és ellenálló gyepszőnyegre tesz szert. Amennyiben a lekaszált fű összeszedése nem fontos, a karbantartott füves terület pedig nem a legmegfelelőbb álapotó, akkor valamely erős és masszív, oldalkidobóval rendelkező Villager fűnyíró lesz a segítségére.

A döntés Önökön áll.

További tudnivalók OK